Ga naar de inhoud
Home » Blog

Blog

spierpijn training herstel

Spierpijn na een intense training: Hoe je herstelt en sterker terugkomt

We weten allemaal dat spierpijn een onvermijdelijk onderdeel is van onze fitnessreis. Het is het resultaat van onze inspanningen om sterker en fitter te worden. Maar hoe ga je om met die onvermijdelijke spierpijn na een intense training? Hier zijn een paar tips om je te helpen herstellen en sterker terug te komen dan ooit tevoren.

high intensity interval training

Ontdek de kracht van high-intensity interval training (HIIT)

Ben je op zoek naar een efficiënte trainingsmethode die je helpt om je fitnessdoelen te bereiken in korte periode? Zo ja, dan is High-Intensity Interval Training (HIIT) misschien wel de perfecte optie voor jou. HIIT is de afgelopen jaren enorm populair geworden, en om goede redenen. In dit blog zullen we de voordelen van HIIT verkennen en waarom het een waardevolle toevoeging kan zijn aan jouw trainingsroutine.

sport op oudere leeftijd

Blijf Actief: Het belang van beweging en sport op oudere leeftijd

In dit blog ga ik het hebben over een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien: het belang van beweging en sport op oudere leeftijd. Je bent nooit te oud om actief te blijven en je lichaam te ondersteunen op een manier die past bij je levensfase. Laten we eens kijken waarom het zo cruciaal is om ook op oudere leeftijd in beweging te blijven.

Personal trainer

Ontdek de Kracht van een Personal Trainer

Welkom bij PTIM Training. Ben je opzoek naar manieren om je fitnessdoelen te bereiken, je prestaties te verbeteren, een gezondere levensstijl te omarmen en kom je uit de omgeving Utrecht. Laten we eens kijken wat personal training eigenlijk inhoudt en hoe een personal trainer zoals ik jou kan helpen je doelen te bereiken.

motivatie in sport

Hoe je gemotiveerd blijft: Tips voor langdurig succes

Motivatie is een essentieel ingrediënt voor het behalen van fitnessdoelen op lange termijn. Het is normaal om ups en downs te ervaren in je motivatieniveau, maar het is belangrijk om strategieën te hebben om je gemotiveerd te houden, zelfs op de moeilijkste momenten. Hier zijn enkele tips om je te helpen gemotiveerd te blijven en langdurig succes te behalen in je fitnessreis.

Rust & rustdagen

De rol van rust: waarom rustdagen net zo belangrijk zijn

In de wereld van fitness en training wordt vaak de nadruk gelegd op actie, beweging en vooruitgang. Echter, laten we het belang van rustdagen niet over het hoofd zien. Rustdagen zijn geen teken van zwakte, maar een essentieel onderdeel van een effectieve trainingsroutine. In dit blog leg ik uit waarom rust zo cruciaal is voor herstel en optimale prestaties.

Gezonde gewoontes

Hoe bouw je sterke en gezonde gewoontes op

Een gezonde levensstijl begint niet met grote veranderingen, maar met kleine, consistente gewoontes die zich in je dagelijkse routine nestelen. Hier zijn enkele praktische stappen om sterke en gezonde gewoontes op te bouwen die je welzijn op de lange termijn zullen versterken.

Voeding en sport

Voeding voor succes: brandstof voor je workouts

Een krachtige workout begint niet alleen in de sportschool: het begint op je bord. Voeding speelt een essentiële rol bij het leveren van de juiste brandstof voor je lichaam, waardoor je prestaties worden geoptimaliseerd en je fitnessdoelen sneller kunnen worden bereikt.

Sport en slapen

De belangrijke rol van slaap in je fitnessdoelen

Een schijnbaar alledaags aspect van ons leven dat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om het bereiken van fitnessdoelen. We besteden uren in de sportschool, plannen onze maaltijden zorgvuldig, maar verwaarlozen soms de kwaliteit en duur van onze slaap. Het is tijd om te begrijpen waarom slaap een cruciale rol speelt in het realiseren van je fitnessdoelen.

Sport en bewegen

sporten en bewegen

Een gezonde levensstijl vormt de kern van ons welzijn, lichaamsbeweging word regelmatig zwaar onderschat. In dit blog geef ik voorbeelden waarom sporten en bewegen cruciaal zijn voor een gezond leven. We duiken in de fysieke en mentale voordelen, de langetermijneffecten en de motivatie om actief te blijven.